![]() |
Krem Ranverse Tarifi (Fransa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem Ranverse Tarifi (Fransa)Klasik bir krem ranverse tarifinde 1 kilo süt için 4 adet bütün yumurta ile buna ek olarak 8 yumurta sarısı ve 250 gram şeker önerilir ![]() ![]() Yapımın ilk aşamasında süt, vanilya çubuğu içinde olarak, bir taşım kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada bir başka temiz karıştırma kabında yumurtalar şekerle iyice çırpılır ![]() ![]() Vanilyalı süt bir taşım kaynatıldıktan hemen sonra içine yumurta-şeker karışımı eklenir ve hızlı bir biçimde telle çırpılır ![]() ![]() Aynı özen, krem ranverse veya krem karamelin pişirilmesinde de gösterilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nihayet kaplar fırındaki tepsiden alınır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|