![]() |
Hazret-i Sûde Bint-i Zem'a (r.a) |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Hazret-i Sûde Bint-i Zem'a (r.a)Hazret-i Sûde Bint-i Zem'a (r ![]() Müminlerin annesi ![]() ![]() ![]() İlk evliliği Kendi amcazadesi Kekran Ibn-i amr ile evlenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ya Resulullah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Fakat usulü gereğince birde babama sorayım ![]() ![]() Kısa zamanda bütün hazırlıklar tamamlandı ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu da ne? buyurdular ![]() - Paradır ![]() - Hurma gibi keseye mi girdi para? dedi ve hepsini hemen orada ihtiyaç sahiplerine dağıttı ![]() Hz ![]() ![]() ![]() - Ben hiç kıskanması olmayan kadın görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Dün akşam ben sizin arkanızda namaz kılıyordum ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu duyan Zatı Saadetleri gülümsediler ![]() [b] Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün Resulullah huzurunda mubarek zevceleri sorar: - Ya Resulullah ![]() ![]() Resulullah buyururlar: - Hanginizin eli en büyük ise ![]() ![]() ![]() Bunun için Resulullah'ın vefatından sonra hatunlar ellerini ölçer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Kadın Sahabiler ![]() ![]() ![]() 2) Sahihi Buhari
|