![]() |
Yemek Kulturunde Sonuc |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Kulturunde SonucYemek Kulturunde Sonuc Beslenme alışkanlıkları bir ölçüde bir sorun olarak devletin sorumluluklarını gerektirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiyede yer yer dengesiz, yetersiz ya da yanlış beslenmeye rastlanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beslenmenin özel dikkat istediği doğum sonrası küçük çocukluk yaşları, Türkiyede beslenme sorunlarının en sık rastlanan devreleridir ![]() ![]() Çocuk ölümlerinin nedenlerinin % 50sinin beslenme bozuklukları olduğu söylenebilmektedir ![]() ![]() Kendi yiyecek gereksinmesinin tamamını üretebilen bir ülke olan Türkiyede beslenme sorunlarının nedenlerinin başında gelir yetersizliği ve dağılımındaki dengesizlik, beslenme ve yiyeceğe ayrılan gelirin iyi beslenmek için en iyi şekilde nasıl kullanılabileceği konusunda eğitimsizlik ve yiyecek maddelerinin ulaştırılma ve dağıtımında görülen yetersizlik gelmektedir ![]() Beslenme kalıbı incelendiğinde, besin maddelerinin tüketimi Türkiyede bazı özellikler göstermektedir ![]() ![]() ![]() Hayvan varlığı yeterli olmasına karşın, çeşitli hayvansal yiyeceklerin özellikle et ve sütün, yurt içi tüketime aktarılacak biçimde üretilemediği, genellikle iyi dağıtılamadığı, piyasalarının iyi düzenlenemediği, bu nedenle tüketimlerinin de normalin altında olduğu görülmektedir ![]() ![]() Nüfusun yeterli ve dengeli beslenmesi için zorunlu olan temel besin maddelerinin üretimi özendirici ve yurt düzeyine dengeli dağıtımın yönlendirici düzenlemeler yapılacaktır ![]() ![]() Yetersiz ve dengesiz bir beslenme üzerinde durulmuştur ![]() ![]() ![]() Halkımız çoğu beslenme bilgilerinden yoksundur ![]() ![]() ![]() Toplumsal değişme süreci içerisinde hızla değişmekte olan mutfağımızda geleneksel türlerin kaybolmasına, korunmasına turistik açıdan tanıtılmasına çalışmalıyız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|