Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kanape, sardalyeli, tarifi

Sardalyeli Kanape Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalyeli Kanape Tarifi



6 büyük francala dilimi
1 kahve kaşığı kırmızı biber
10 adet kutu sardalye balığı
6 adet küçük turşu hıyar
60 gram tereyağı
6 adet zeytin
1 tatlı kaşığı limon suyu

1) Bir tabağa kutu sardalye balığından yalnız dört tanesini koyarak üstlerinin pulların ve içlerinin büyük kılçıklarını çıkartmak suretile balıklan temizlemeli, sonra bu balıklara, yumuşatılarak pomat haline getirilmiş, 3 silme çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı limon suyu ile 1 kahve kaşığı da kırmızı biber ilâve ederek çatalla ezmek suretile hepsini iyice birbirlerile karıştırmalıdır
2) Sonra elde edilen bu teeryağlı balık ezmesini 6 adet francala diliminin üstüne mütesaviyen taksim etmek suretile sürdükten sonra her ekmek diliminin üstündeki balık ezmesinin üzerine de birer adet sardalye balığını oturtmalı, balıkların her iki taraflarına da uzunluklarına ortalarından ikiye kesilmiş yarımşar küçük turşu hıyar yerleştirdikten sonra hıyar turşusunun iki taraflarına da, çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş yarımşar zeytin oturtmalı ve kanapeleri bir büyük tabağa alarak servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.