Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bavarua, kuşkonmazlı, tarifi

Kuşkonmazlı Bavarua Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşkonmazlı Bavarua Tarifi



1 KG KUŞKONMAZ

1,5 SU BARDAĞI SÜT (LIGHT)

6 JELATİN YAPRAĞI

2 YUMURTANIN AKI

1 ÇORBA KAŞIĞI KREMA

TUZ

KARABİBER

Kuşkonmazları yıkayın ve sap kısımlarını soyun Sonra birkaç yeşil baş kısmı süsleme için ayırdıktan sonra (bu kısımları sonra tuzlu suda haşlayacaksınız) küçük parçalara bölün Bu kuşkonmaz parçalarını 20 dakika süt içinde pişirin Pişince süt ile birlikte mikserden geçirin

Karışıma, daha önce suya yatırılmış ve sıkılıp suyu süzülmüş jelatin yapraklarını ve kremayı katın Tuzunu biberini ayarlayın ve birkaç dakika soğumaya bırakın Karışım ılınınca, içine el mikseri ile sıkı bir köpük şeklinde çırpılmış 2 yumurta beyazını azar azar katın 4 tane küçük payreks kâsenin iç kenarlarını ıslatın Sonra kâselere bu karışımı bölüştürün Kâseleri 2 saat buzdolabında bekletin Servis sırasında kâseleri yemek tabaklarına alt üst edin ve kuşkonmazlarla süsleyin

Not: Tabaklara alt üst edilmiş ve etrafları kuşkonmazlarla süslenmiş bavarua'ların üzerlerine birer kahve kaşığı sirkeli-zeytinyağlı bir sos gezdirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.