Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, korumak, renklerini, sebzelerin

Sebzelerin Renklerini Korumak İçin

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzelerin Renklerini Korumak İçin



Sebzeleri haşlarken tencerenin kapağını açık bırakırsanız, kendi renklerini muhafaza ederler Yalnız enginar bundan hariçtir Enginarı haşlarken tencerenin kapağını kapamak şarttır Havucu haşlarken, de evvelâ kaynar suya konur, pişince kevgirle alıp hemen soğuk suya atılırsa, renkleri bozulmaz
Sebzelerin hemen hepsi ikişer defa haşlanır Evvelâ tuzlu ve limonlu suda haşlanan sebzeler, soğuk su bulunan bir tencereye alınır, yeniden hazırlanan tuzlu ve limonlu suda tekrar kaynatılır
Karnıbahar haşlanırken, beyazlığını kaybetmemesi için üzerine bir tülbent ve tabak gibi bir ağırlık konur ki, sebzenin tamamı sat içinde kalsın
Enginar iyice soyulup, göbeği kaşıkla alındıktan sonra, bir limon suyu ile her tarafı ovulursa, rengi açık olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.