![]() |
Krem Patisiyer Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem Patisiyer TarifiKrem Patisiyer Tarifi 2 yumurtanın sarısı 4 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı un 300 gr (1+1/4 su bardağı) süt 1/3 tatlı kaşığı vanilya esansı 1 yumurtanm akı Orta boy bir kasede yumurta sarılarını çatalla hafifçe çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencerede, kalan sütü harlı ateşte ısıtınız ![]() ![]() Kremayı yeniden tencereye boşaltıp, sürekli karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Küçük bir kasede yumurta akını yumurta teli ile koyulaşana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alınız ![]() ![]() Not: Pastacı kreması da denen krem patisiyer, pürtüksüz ve lezzetli bir kremadır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|