Elmali Zagara Turtasi Yunan Mutfagi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali Zagara Turtasi Yunan MutfagiElmali Zagara Turtasi -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: 3 adet sari yumusak elma Yarim su bardagi iri çekilmis ceviz Karamelize sos için: 500 gr toz seker 250 gr tereyagi 1 tatli kasigi tarçin Turta hamuru için: 6 adet yumurta 6 kahve fincani toz seker 6 kahve fincani un Yapilisi: Önce elmalari soyup, ortasini oyup çikarin Sonra elmalari yarim santim kalinliginda halka halka dilimleyinKararmasin diye üzerine limon sIkip, bir kenarda bekletin Karamelize sosu yapmak için orta boy bir tencereye toz sekeri koyup, orta isidaki atesin üzerine oturtun Seker önce eriyip, sulanacak sonra da yanip, kahverengilesmeye basladiginda hemen tereyagini ekleyip iyice karistirin Muhallebi kivamindaki sosu atesten alip, içine tarçini ekleyip son kez karistirin 40-45 cm uzunlugundaki firin tepsisinin altina bu agda kivamindaki karamelize sosu döküp yayinÜzerine halka dilimlenmis elmalari yerlestirip, elmalarin üzerine de cevizleri serpistirin Hamuru yapmak için derin bir karistirma kabinin içine, yumurtalari kirip, toz sekeri ekleyin 2-3 dakika kadar çirpin ve unu ekleyerek çirpmaya devam edin Iyice özlesen ve boza kivamina gelen keki elmalarin üzerine tepsiye aktarin En az 10 dakika önceden isitilmis 175 dereceye ayarli firinda 40-45 dakika pisirip firindan alin Soguyunca ters çevirin Dilimleyerek servis yapin |
|