![]() |
Salatalık Özlü Labneli Bavarua Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salatalık Özlü Labneli Bavarua Tarifi500 GM LABNE PEYNİRİ 1 SU BARDAĞI SÜT 3 JELATİN YAPRAĞI 400 GR SALATALIK 1/2 SALATALIK ![]() 200 GM DOMATES 10 TANE NANE YAPRAĞI TUZ KARABİBER Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın ![]() ![]() ![]() Önceden soğuk suda ıslatılmış ve sıkılmış jelatin yapraklarını sıcak süte karıştırın ![]() ![]() Salatalıkları soğuk suda durulayın ve bunları, domateslerle birlikte mutfak havlusunun üzerine yayarak kurutun ![]() ![]() ![]() ![]() Servis sırasında kalıbı alt üst edin ve bavaruanızın üzerine salatalık özünü gezdirin ![]() Not: Öz'ü yaparken nane yerine fesleğen, salatalık yerine ise domates kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|