![]() |
Macar Usulü Krep Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macar Usulü Krep TarifiMacar Usulü Krep Tarifi 150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru 125 gr (1/2 su bardağı) lor peyniri 125 gr (1/2 su bardağı) krema 50 gr (1 3 su bardağı) çekirdeksiz kuru üzüm 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 125 gr (2/3 su bardağı) ceviz (dövülmüş) 2 çorba kaşığı süt 2 tatlı kaşığı şeker 15 gr (1 tatlı kaşığı) tereyağı 150 gr kayısı reçeli (ılık) Merengi yumurtanın akı 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker Krepleri krep tarifine uygun kızartınız ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız ![]() Lor peynirini tahta kaşığın tersiyle bastırarak ince bir süzgeçten küçük bir kaseye geçiriniz ![]() ![]() Başka bir küçük kasede ceviz, süt ve şekeri karıştırınız ![]() Ateşe dayanıklı bir cam kaseyi yağlayıp üstüne bir krep koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merengi yapmak için orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tabağı fırının üst katına sürüp 20-25 dakika, mereng gevrek ve yer yer altın sarısı olana kadar pişiriniz ![]() Tabağı fırından çıkarıp servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|