![]() |
Baharatli Sogan Mücveri Yunan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatli Sogan Mücveri Yunan MutfagiBaharatli Sogan Mücveri -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: 500 gr sogan 500 gr kekun 1 demet, çok ince kiyilmis (taze nane veya 2 yemek kasigi kuru nane) 1 çay kasigi tuz 1 çay kasigi karabiber Alabildigince ilik su (koyu boza kivaminda bir hamur olacak ve kasikla dökülerek yagda kizartilacak) Kizartmak için; 1 çay bardagi ayçiçek yagi Yapilisi: Öncelikle soganlari ayiklayin ![]() ![]() Geri kalan soganlari ise rendeleyin ![]() Sonra derin bir tasin içinde soganlarla kek unu karistirip, nane, tuz ve karabiberi ekleyin ![]() ![]() ![]() Öte yandan bir tavaya 1 çay bardagi ayçiçek yagini koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|