Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çömlek, tarifi, şanlıurfa

Çömlek Tarifi (Şanlıurfa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çömlek Tarifi (Şanlıurfa)



1 kg parça et

1 kg patlıcan

2 kg domates

1/2 kg yeşilbiber

1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı

2 Soğan

6–7 Diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır Soğanlar iri iri doğranır Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır Sarımsaklar soyulup yıkanır Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilir Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika) Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.