Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanaklı, somonlu, tarifi, terin

İspanaklı Somonlu Terin Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Somonlu Terin Tarifi



200 GR ISPANAK

200 GR SOMON BALIĞI FİLETOSU (DERİSİ SOYULMUŞ)

1 SU BARDAĞI KREMA

2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

3 YAPRAK JELATİN

1 SU BARDAĞI KREMA (SOS İÇİN)

2 KÜÇÜK YEŞİL LİMON

TUZ

BİBER

Ispanakları yıkayın Köklerini ve saplarını atın Yapraklarını ince ince kıyın Sonra bunları hafif ateşle biraz zeytinyağında öldürün Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin

Kremayı el mikserinde iyice çırpıp "şanti" haline getirin (Krem şanti kremanın çırpılması sonucu kabartılarak elde edilir) Bu şantiden 2 kaşık alın ve bir tencerede çok hafif ateşle ısıtın Buna önceden soğuk suya yatırılmış ve sıkılarak suyu çıkarılmış jelatin yapraklarını katın Bu sıvıyı, ıspanak-somon püresine katın Sonra da geri kalan şantiyi püreye ekleyin ve tuzunu biberini ayarlayın Kenarları çok yüksek olmayan bir kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplayın ve püreyi dökün Üzerini yine alüminyumla örtün 2-3 saat buzdolabında bekletin Servis sırasında terininizi kek gibi dilim dilim kesin Her dilime biraz krema ve limon dilimi koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.