![]() |
Hanım Parmağı Kroket Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanım Parmağı Kroket TarifiHanım Parmağı Kroket Tarifi 1 büyük soğan (ince doğranmış) 100 gr (3/4 su bardağı) kaşar peyniri (rendelenmiş) 60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı toz hardal 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı un 1 yumurtanın akı (hafifçe çırpılmış) 90 gr (1 su barflbğı) kuru ekmek içi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı rafine yağ Orta boy bir kasede soğan, peynir, taze ekmek içi, maydanoz, kekik, tuz, biber, hardal ve yumurta sarısını çatalla karıştırınız ![]() Ellerinizle karışıma 8 sosis biçimi verip, her birini önce una, sonra yumurta akına batırıp, kuru ekmek içinde yuvarlayınız ![]() Büyük bir tavada rafine yağ ve tereyağı orta ateşte kızdırıp, kroketleri arasıra döndürerek 5-8 dakika, her tarafları nar gibi olana kadar kızartınız ![]() Tavayı ateşten alıp kroketlen sıcak bir servis tabağına aktararak, hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|