![]() |
Sebzeli Haşlanmış Somon Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Haşlanmış Somon TarifiSebzeli Haşlanmış Somon Tarifi 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet kabak 2 adet havuç 1 adet küçük boy soğan 2 diş sarımsak ½ su bardağı portakal suyu ½ bardağı su 3 yemek kaşığı portakal marmelâdı 1 çay kaşığı MAGGİ tavuk bulyon ½ çay kaşığı beyaz biber 4 adet somon fileto 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Kabak ve havuçların kabuklarını soyup julyen usulü doğrayın ![]() Bir tavada zeytinyağını ısıtıp kabakları, havuçları, halka halka doğranmış soğanı, ince ince kıyılmış sarımsağı ekleyip arada karıştırarak orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin ![]() Bir tencerede su, portakal suyu, marmelât, MAGGİ bulyon ve karabiberi kaynayana kadar pişirin ![]() ![]() Somonlar piştikten sonra somonu ve sebzeleri servis tabağına alın ![]() ![]() Daha sonra bu sosu somonların ve sebzelerin üzerine dökerek servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|