Fırında Parmesan Soslu Balık Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Parmesan Soslu Balık TarifiFırında Parmesan Soslu Balık Tarifi 1/3 su bardağı rendelenmiş parmesan 1 çay kaşığı un 3 dal taze kekik 4 adet balık fileto 1 adet orta boy soğan 1 su bardağı mantar ½ su bardağı taze soğan 2 diş sarımsak Kekiğin yapraklarını ayıklayıp dal kısımlarını atın Bir kasenin içerisinde un, peynir ve kekiği karıştırıp balıkları bu karışıma bulayın Balıkların üzerindeki fazla karışımı silkeleyip balıkları fırın tepsisine dizin ve önceden 175 Cye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin Bu sırada bir tavaya ince ince doğranmış soğan ve sarımsakları alın Üzerine yine ince dilimlenmiş mantarları ekleyip, arada karıştırarak mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin Bu sosu fırından çıkardığımız balıkların üzerine dökerek servis edin |
|