Tandır Tarifi (Şanlıurfa) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tandır Tarifi (Şanlıurfa)1 adet kuzu kolu 2 adet domates 3 adet sivri biber 2 adet patates 1 adet havuç 2 adet soğan 4 diş sarımsak 2 defne yaprağı 1 çorba kaşığı domates salçası Tavaya kuzu etlerini alın hiç yağ olamayacak çünkü kuzu etleri yağlı olduğu için, etlerin üzerine 2 adet defne yaprağı ilave edin eklyin üzerine elma dilimi şeklinde kesilmiş soğanı ve sarımsağı ilave edip bir taşım kavurunFırın kabını yağlayın ve etleri fırın kabına aktarın Tavada domates salçasını ekleyin ve biraz sıcak su ilave edip bir sos elde edin Fırın kabına etlerin üzerine salçalı sosu dökün üzerine de iri şekilde doğradığınız havucu ilave edinBir mikatr sıcak su ekleyin Fırın kabını ilk önce streç filmle kapatın onun üstene de aliminyum folya kapatıp önceden ısıtılmış 190 dercelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin Domatesleri, biberleri ve patatesleri iri şekilde doğrayın Fırın dan yemeğini çıkartın ve üzerine domatesi, biberi ve domatesi etlerin üzerine ilave edip üzerini aliminyum folyo ile kapatıp tekrar fırına verip pişirin |
|