Taç Yumurta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taç Yumurta TarifiTaç Yumurta Tarifi 3 adet dolmalık biber 2 adet kereviz 4 dilim dana Jambon 3 adet arpacık soğan Aldığı kadar zeytinyağı 300 gr karışık salata 1 adet domates 2 tatlı kaşığı salata sosu 12 adet yumurta 4 adet kalamar 25 gr gravyer peyniri 20-22 cm çapında ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayın Bir büyük tepsiye 2 cm yüksekliğinde sıcak su koyup, kek kalıbını bunun ortasına yerleştirin Yumurtaları tek tek kalıbın içine kırın ve üzerlerine tuz, biber ekin 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin Beyazlar pişmeli sarılar yumuşak kalmalıdır Kalıbı soğutun kalıbın etrafına ince bir bıçak gezdirerek kalıbı servis tabağına ters yüz edin Karışık bir salata hazırlayın Dana jambon ve dolmalık biberleri ince şeritler halinde grevyer peynirini küp şeklinde, kereviz ve haşlanmış fasulyeyi ince çubuklar gibi, domatesleri de dört parçaya kesin Kalamarları ince şeritler halinde kesin ve kıyılmış arpacık soğanları ile birlikte zeytinyağında 3 dakika pişirin Sonra bunları da yukarıdaki malzemelere katın Bu salataya sos dökün ve yumurta halkasının ortasına boşaltıp servis yapın
|
|
Taç Yumurta Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taç Yumurta Tarifi12 YUMURTA 1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI (KALIBI YAĞLAMAK İÇİN) 300 GR KARIŞIK SALATA DANA JAMBON GRAVYER PEYNİRİ, KEREVİZ VEYA TAZE FASULYE KALAMAR (DONDURULMUŞ) ZEYTİNYAĞI 3 ARPACIK SOĞANI DOLMALIK BİBER DOMATES VE SALATA SOSU 20-22 cm çapında ortası delik kek kabını tereyağı ile yağlayın Bir büyük tepsiye 2 cm yüksekliğinde sıcak su koyup, kek kabını bunun ortasına yerleştirin (Ben-Mari) Yumurtaları tek tek kalıbın içine kırın ve üzerlerine tuz, biber ekin 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin Beyazlar pişmeli, sanlar ise yumuşak kalmalıdır Kalıbı soğutun ve kalıbın etrafında sivri bir bıçak gezdirerek, kalıbı bir servis tabağına ters yüz edin Karışık bir salata hazırlayın: Dana jambon ve dolmalık biberleri ince şeritler halinde, gravyer peynirini küp şeklinde, kereviz veya haşlanmış fasulyeyi ince çubuklar gibi, domatesleri de dört parçaya kesin Kalamarları ince şeritler halinde kesin ve kıyılmış arpacık soğanları ile birlikte zeytinyağında 3 dakika pişirin Sonra bunları da yukarıdaki malzemelere katın Bu salataya sos (zeytinyağı-sirke veya limon) dökün ve yumurta halkasının ortasına boşaltıp servis yapın
|
|
|
|