![]() |
Etli Meksikan Makarnası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Meksikan Makarnası TarifiEtli Meksikan Makarnası Tarifi 1 paket kısa boylu makarna (herhangi birini kullanabilirsiniz) 400 gr parmak şeklinde dilimlenmiş dana bonfile 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 3 adet orta boy domates 5 yemek kaşığı domates püresi 1 yemek kaşığı acılı ketçap (varsa chili sos da kullanabilirsiniz) 2 çay kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber ½ su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin (siyah file zeytin de kullanabilirsiniz) 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen Soğanı incecik yemeklik, sarımsağı pirinç tanesi büyüküğünde doğrayın ![]() ![]() Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tavada ya da vok tavasında kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan ve sarımsağı aynı tavaya aktarıp orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak soğan yumuşayıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun ![]() Domatesi, domates püresini, ketçap ya da chili sosu, tozşeker, tuz ve pulbiberi ilave edip sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun ![]() Son olarak, siyah zeytinleri ve pişmiş olan eti de ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ![]() Bu arada, büyük bir tencereye 10-12 su bardağı su koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Haşladığınız makarnayı süzüp tekrar aynı tencereye aktarın ![]() Etli sebzeli harcı makarnaya ekleyip karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|