Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buzdolabında, gıdaları, koşullarda, saklanmalıyız

Buzdolabında Gıdaları, Hangi Koşullarda Saklanmalıyız

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzdolabında Gıdaları, Hangi Koşullarda Saklanmalıyız



Buzdolabında gıdaları, hangi koşullarda saklanmalıyız

Büyükannelerimizin mutfaklarında erişteden salçaya, turşudan makarnaya kadar pek çok ürün, uzun ve zahmetli uğraşlarla hazırlanır ve zamanı gelince tüketilmek için saklanırdı

Günümüzde ise gıda maddeleri son derece modern ve sağlıklı koşullarda üretilip, çeşitli ambalajlarda tüketime sunuluyor Modern teknoloji ürünlerini kullanmak hem daha sağlıklı, hem de zamandan tasarruf sağlıyor

Ancak, bilinçli tüketiciler olarak, gıdaların saklanmak üzere hazırlanması sırasında ve saklama süreleri içinde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

* Ev koşullarında gıdaların büyük kısmı buzdolabında saklanır Peki, buzdolabını bilinçli kullanıyor muyuz? Nasıl olsa buzdolabında diyerek, besinlerin saklama süresinin üzerinde dolapta tutulması bakterilerin üremesine yol açar

* Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz

* Erzak dolabında veya buzdolabında daima ilk aldığımız ürünü önce kullanacak şekilde düzenleme yapalım

* Süt ve süt ürünleri, ambalajları açılmadığı taktirde üzerinde yazılı olan saklama ısısında son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur Mikroorganizmaların çok kolay üremesi nedeniyle bu ürünler, ambalajları açıldıktan sonra mümkün olan en kısa sürede tüketilmelidir

* Çiğ et ürünleri, buzdolabında 2-3 günden fazla tutulursa bozulma başlar Daha uzun süre saklamak gerekiyorsa pişirmek ya da dondurmak gerekir

* Ürünlerin buzdolabında renk, tat ve koku değişikliğine uğramadan saklanabilmesi için folyolar, cam vb uygun kaplar kullanılması önerilir

* Örneğin pişmiş bir yemeğin alüminyum bir tencere içinde birkaç gün dolapta bekletilmesi sonucunda, kapla ürün arasında madde alışverişi olur ki bu da insan sağlığı için zararlıdır

* Dondurulmuş ürünler, buzluklarda ve derin dondurucularda saklanır Bu ürünlerin saklama koşulları ile ilgili tüm bilgiler ambalajları üzerinde bulunur

* Çok miktarda alınan ve uzun sürede tüketilecek ürünleri ise, dondurmadan önce porsiyonlara ayırın ve uygun kaplara koyun

* Dondurduğunuz güne ait tarihi kaydedin

* Tüm donmuş ürünler, çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve kısa süre içinde tüketilmeleri gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.