|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
buzdolabında, gıdaları, koşullarda, saklanmalıyız |
![]() |
Buzdolabında Gıdaları, Hangi Koşullarda Saklanmalıyız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buzdolabında Gıdaları, Hangi Koşullarda SaklanmalıyızBuzdolabında gıdaları, hangi koşullarda saklanmalıyız Büyükannelerimizin mutfaklarında erişteden salçaya, turşudan makarnaya kadar pek çok ürün, uzun ve zahmetli uğraşlarla hazırlanır ve zamanı gelince tüketilmek için saklanırdı ![]() Günümüzde ise gıda maddeleri son derece modern ve sağlıklı koşullarda üretilip, çeşitli ambalajlarda tüketime sunuluyor ![]() ![]() Ancak, bilinçli tüketiciler olarak, gıdaların saklanmak üzere hazırlanması sırasında ve saklama süreleri içinde nelere dikkat etmemiz gerekiyor? * Ev koşullarında gıdaların büyük kısmı buzdolabında saklanır ![]() ![]() * Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz ![]() ![]() * Erzak dolabında veya buzdolabında daima ilk aldığımız ürünü önce kullanacak şekilde düzenleme yapalım ![]() * Süt ve süt ürünleri, ambalajları açılmadığı taktirde üzerinde yazılı olan saklama ısısında son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur ![]() ![]() * Çiğ et ürünleri, buzdolabında 2-3 günden fazla tutulursa bozulma başlar ![]() ![]() * Ürünlerin buzdolabında renk, tat ve koku değişikliğine uğramadan saklanabilmesi için folyolar, cam vb ![]() ![]() * Örneğin pişmiş bir yemeğin alüminyum bir tencere içinde birkaç gün dolapta bekletilmesi sonucunda, kapla ürün arasında madde alışverişi olur ki bu da insan sağlığı için zararlıdır ![]() * Dondurulmuş ürünler, buzluklarda ve derin dondurucularda saklanır ![]() ![]() * Çok miktarda alınan ve uzun sürede tüketilecek ürünleri ise, dondurmadan önce porsiyonlara ayırın ve uygun kaplara koyun ![]() * Dondurduğunuz güne ait tarihi kaydedin ![]() * Tüm donmuş ürünler, çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve kısa süre içinde tüketilmeleri gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|