Barbunya Pilaki Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbunya Pilaki Yapılışı Nasıl Yapılır TarifiBarbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Mazemeleri Malzemeler: ? 1 kg taze barbunya (veya bir gece önceden ıslatılmış ? 2 su bardağı kuru barbunya ? 2 soğan ? 1 küçük havuç ? 1 küçük kereviz ? 1 su bardağı zeytinyağı ? 6 diş sarımsak ? 8-1 ü sap maydanoz ? 1 tatlı kaşığı toz şeker ? Tuz Hazırlanışı: Taze barbunya fasulyelerinin içini çıkarın Üzerini örtecek kadar suyla bir taşım kaynatın Ateşten alıp suyunu süzün (Kuru barbunya kullanıyorsanız kara suyu çıkana kadar haşlayın, süzün ) Barbunya haşlanırken soğan, havuç ve kerevizi soyun Soğanla kerevizi ince ince kıyın Havucu yarım santim eninde dilimleyin Kalın tabanlı bir tencerede doğradığınız sebzeleri zeytinyağıyla ateşe koyun![]() Soğan sararana kadar arada bir karıştırarak kavurun Sarımsakları irice doğrayın, 1-2 dakika da sarımsağı kavurun Bunun üzerine 2 su bardağı su (kuru barbunya fasulyesi kullanıyorsanız 3 su bardağı su), şeker ve haşlanmış barbunyayı koyun Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın![]() Sonra fasulye iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin Biraz suluca kalmış olacak Sıcakken servis kabına boca edin Üzerine maydanozları doğrayın Ilık veya soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|