Ançüezli Yumurta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ançüezli Yumurta TarifiAnçüezli Yumurta Tarifi Malzemesi: 6 adet yumurta 6 adet ançüez balığı 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım çorba kaşığı limon suyu Tuz 5-6 yaprak maydanoz Karabiber Hazırlanışı: Bir tencere içinde kaynamakta olan suya, 6 adet yumurta ilave ederek, bunları 12 dakika haşlayın Sonra da yumurtaların içinde haşlandıktan suyu dökerek üstüne soğuk su ilave edin ve soğumaya bırakın Yumurtalar soğuyunca kabuklarını soyun ve bunları enine doğru tam ortalarından keserek ikiye bölün Yumurta beyazlarını yırtmadan dikkatli bir şekilde bir kahve kaşığı ile içlerini oyarak bir tabağa çıkartın Bu yumurta sarılarına, sirke ile yıkanarak tuzu ve kemiği çıkarılmış ve küçük kıyılmış ançüez balıklarını, kıyılmış maydanozu, 1 kaşık tereyağını, yarım limon suyunu, karabiberi ve tuzu ilave ederek çatalla hepsini iyice ezin Bunları üstünden taşarcasına yumurta beyazlarının içine doldurun Sonra da içleri doldurulmuş bu yarım yumurtaları, doldurulmuş tarafları üste gelecek şekilde bir tabağa sıralayın Aralarına da dilimlere kesilmiş bir limon yerleştirin ve servis yapın
|
|
Ançüezli Yumurta Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ançüezli Yumurta Tarifi8 YUMURTA 12 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES PÜRESİ BİRKAÇ YAPRAK MAYDONOZ VE FESLEĞEN 4 ANÇÜEZ FİLETOSU (KONSERVE) KARABİBER Bir payreks kabın dibine domates püresini yayın ve üzerine kıyılmış maydonoz ve fesleğen serpiştirin Sonra bu kabın üzerine bir bir yumurtaları kırın ve 190 derece ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin Ançüez filetolarını süzün ve küçücük parçalar halinde kesin Yumurtalar pişince bu ançüez parçalarını üzerlerine serpiştirin ve sıcak servis yapın
|
|
|
|