![]() |
Proski Rus |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Proski RusProski Malzemeler: Hamuru için: 1 kg ![]() 400 gr ![]() 5 adet yumurta 7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya 1 yemek kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı toz biber 2 yemek kaşığı domates salçası Harcı için: 1 su bardağı rende beyaz peynir Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz Yapilisi: Derin bir kabın içine un konur ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin de eklenip, yumurtalar kırılır ![]() Yumurtaların üzerine de maya ve tuz eklenir ![]() Son olarak toz kırmızı biber ve salça da eklenip, iyice yoğurmaya başlanır ![]() Hamur; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam alincaya değin yoğrulur ![]() ![]() ![]() Mayalanıp kabaran hamur greyfurt büyüklüğünde bezelere ayrılır ![]() Mutfak aaagahının üzeri hafifçe unlanarak hamur bezesi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|