Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lagos, mantarlı, sütlü, tarifi

Sütlü Mantarlı Lagos Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Mantarlı Lagos Tarifi



1 kg lagos fileto

10 mantar

50 g kaşa peyniri

40 g tereyağı

1 defne yaprağı

2 dal dereotu

2 çorba kaşığı un

2 yumurta sarısı

25 bardak sıcak süt

40 gr tereyağı

Balık etini yıkayıp bir kaba alın Üzerini kapatacak kadar su, tuz ve defne yaprağı ekleyip haşlayın Beşamel sos için tereyağını bir tavada hafif kızdırın Unu ilave edip fazla kararmayacak şekilde karıştırarak kavurun Yumurta sarılarını çırpın Sıcak sütle birlikte una ilave edip hızlıca karıştırın Tuz serpip yine karıştırın Haşlanmış balık etini fırın tepsisine alın Üzerini beşamel sosla kaplayın Kaşarpeynirini rendeleyip üzerine yayın Mantarları temizleyip dilimleyin Mantarları ekleyip tereyağını küçük parçalar halinde serpiştirin Sıcak fırında pişirin Dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.