![]() |
Karalahana Sosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karalahana Sosu TarifiKaralahana Sosu Tarifi 1 adet orta boy kara lahana{0,5kg-1kg arasi} tezgahtan ayni boy ama hafif olanini secin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hepsini alabilecegi buyuk bir karistirma kabina; 2 fincan beyaz sirke 1 fincan sivi yag 3-4 Yemek kasigi seker 1-2 Yemek kasigi tuz 1 Yemek kasigi kuru feslegen 1 Bardak su ile hepsini karistirin, ince kesilmis kara Lahanalari ilave edin (varsa eldiven giyin biraz eli boyar, ama cikar) cekinmeyin ![]() ![]() Bir gunde toplam iki uc defa karistirma ve yogurma isini yapin ![]() Kara lahana salatasi iki uc gun sonra mor rengi ve guzel tadi kendi suyuna gececektir, bu cok guzel bir yardimci elementtir ![]() 500 gr Mayonez 1 Tatli kasigi sarimsak tozu 1 Tatli kasigi zencefil 5-6 yemek kasigi kara lahana salatasindan aldigimiz mor su ile karistiralim, bunu mayonez ile karistiralim ![]() ![]() Not: Kara lahananin mor suyunu birakmasi 2-3 gun surer sabirli olun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|