![]() |
Sucuklu Poğaça Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sucuklu Poğaça Tarifi1/2 Kangal Banvit Kırmızı Dana Sucuk (ince yarım ay doğranmış) 200 gr un (elenmiş) 125 gr tereyağı (eritilmiş) 50 gr süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 çay kaşığı tuz Unun ortasını havuz şeklinde açıp, tereyağı ve yoğurdu koyun ![]() ![]() ![]() Hafif unlu ve düz bir zeminde, ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika yoğurun ![]() ![]() Hamuru hafif unlu ve düz bir zeminde, 3 mm kalınlığında oluncaya kadar inceltin ![]() Hamurdan 6-7 cm çapında yuvarlaklar kesin ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 180 °C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|