![]() |
Portakallı Sülün Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Sülün Tarifi2 körpe sülün (ayakları ve kanatları bağlanmış) 1+1/4 su bardağı su 2 sülünün boynu ve sakatatı 1 küçük soğan (doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 su bardağı elma sirkesi 1 portakalın suyu 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 1 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) Süslemesi: 1 portakal (dilimlenmiş) Orta boy bir tencereye suyu, sülünün boyun ve sakatatını, soğanı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı biber koyarak bir taşım kaynatınız ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip, ısıtınız ![]() Tereyağı ve zeytinyağı büyük bir güvece koyup, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Küçük bir kasede sirke, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı biberi karıştırıp, güveçteki sülünlerin üstüne dökünüz ![]() Defne yaprağını ufalayıp üstüne serpiniz ![]() Kabı fırına yerleştirip sülünleri 1 saat yada iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() Kabı fırından alıp, sülünü parçalayarak ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() Kaptaki sosu süzgeçten geçirip bir küçük tencereye alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu sülünlerin üstüne dökerek, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|