10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahin Pekmez Tarifi
1 Kısım Tahin önce karıştırma kabına konur 1 kısım Pekmez, azar azar ilave edilerek güzelce kariştırılır Bu biraz koyudur İnceltmek için ilik sudan karıştırılarak ilave edilir Su çabuk karışmaz, hatta kesilir gibi olur Ama karıştırmaya devam edilerek azar azar ılık su ilave edilir Bal kıvamına gelince Tahin Pekmeziniz yemeye hazırdır
Not: Dışarıda ılık yerde muhafaza ediniz Buzdolabında koyulaşır veya şekerlenir Tatlıyı sevenler pekmez miktarını artırabilirler Tahin yağlıdır ama kollestrol yoktur
Bilhassa soğuk kiş aylarında hepimizin ihtiyacı olan Enerji, Vitamin, Mineral, Karbonhidrat, Protein deposu olan TAHİN PEKMEZ karışımının şifalı yönleri
PEKMEZ; Yurdumuzda genellikle Üzümden, Dutdan ve Keçiboynuzundan üretilir Hepsi de yüksek şeker glikoz fruktoz gibi yenince hemen kana geçerek vicut enerjisini artırır, sıcak tutar Zengin mineral deposudur Kalsiyum, Potasyum, Mağnezyum, Demir, vucutda kanı artırır Kas ve adele yorgunluklarına iyi gelir Hamile kadınlara çocuk için faydalıdır Kalsiyumu ile,kemik gelişmelerine dişlere faydalıdır Damar
sertliğine iyi gelir
TAHİN; E,B,C vitaminleri ile vicudu yeniler Biriken zararlı toksinleri vicutdan atar Protein kaynağıdır, iki yemek kaşığı tahinde 450 gr ete eşit protein vardır İşte bu iki süper maddenin karışımı ile
sabahları ıkı yemek kaşığı (genc yaşa göre 2-4 yemek kaşığı) arzuya göre ekmeğe sürülerek veya batırılarak zekle yenir
|
|
|