Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
burger, ottoman

Ottoman Burger

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ottoman Burger

Ottoman Burger

Ne zamandır arkadaşlardan, Mano Burger diye bir hamburgercinin methini duyuyordum Tünel meydanında, Lale Plak'ın tam yanındaki bu küçük mekâna ilk gittiğimde, hem içerideki masalar hem de kapının önündeki iki masa dolmuş, hatta taşmıştı Her ne kadar pek çok kişide kalabalık mekânlar 'Bu kadar tutulduğuna göre demek ki bayağı iyi bir yer,' düşüncesi uyandırsa da ben, kimi tecrübelerim dolayısıyla dolu mekânlara temkinli yaklaşırım Çünkü eğer bir mekân siz gittiğiniz anda çok yoğunsa, hem aşçısının hem de servis elemanlarının eli ayağına dolaşmış olabiliyor Ve siz, verdiğiniz siparişi uzun süre bekledikten sonra iyi pişmemiş bir yemekle karşılaşabiliyorsunuz örneğin

Bütün bu düşünceler kafamda, 'Haydi hayırlısı,' diyerek girdim Mano'ya Mönüyü elime aldığımda burada sadece hamburger çeşitleri ve patates kızartması olduğunu gördüm İlk dikkatimi çeken de Ottoman Burger oldu İçinde iki kat köfte, beğendi, hellim peyniri, karamelize edilmiş soğan, Mano'ya özel sos ve marul vardı Beğendili bir hamburgeri denememek olmazdı, anında diğer seçenekleri eledim ve siparişi verdim Yanında kola ve patates kızartmasıyla Bu arada belirteyim, Mano'da tabak yok Ahşap masalarda oturuyorsunuz, önünüze geniş bir Amerikan servis konuyor, burger ve patatesler de kâğıt içinde getiriliyor Siz bütün soslarınızı Amerikan servisin üzerine döküp bandıra bandıra yiyebiliyorsunuz Hamburgerim geldiğinde, önce büyüklüğü, sonra ekmeği, sonra da lezzeti dikkatimi çekti Hem servis hem de lezzet konusunda korkularım yersiz çıkmıştı Ekmeği Mano'ya özel yaptırıyorlarmış Pastanelerdeki sandviç ekmeklerini andırıyor ama onlar kadar tatlı değil Fazla susamlı ve yumurtalı da değil, burgere yakışan, güzel bir ekmek Köftesinde kaliteli et kullanıldığı belli oluyordu ve çok baharatlı değildi, etin lezzetini alabiliyorduk Nitekim yüzde 100 dana eti kullanıyorlarmış ve katkı maddesi yokmuş Beğendi ve hellim de birbirine ve burgere yakışmıştı doğrusu Yalnız beklentim yüksek olduğu için mi bilmem, özel Mano sosu bana göre çok da özel değildi Yani güzeldi ama burgere bambaşka bir lezzet katmamıştı doğrusu Ottoman, Mano'da en çok satan burgermiş Bunun dışında içinde rozbif de olan Mano burger, chicken burger, fish burger, miss burger gibi çeşitler de vardı Bunlardan en pahalısı 1050 TL ile Mano burger Ventura ve Oxnard çeşitleri M, L ve XL adıyla bir, iki ve üç köfteli seçenekleriyle sunuluyor sunuluyordu Tek köftelisi 775, üç köftelisi 1275 TL Bu arada burger dışındaki tek yiyecek olan patates kızartmasından da bahsedelim Patates kızartması ilk geldiğinde ince doğranmış olmasından ev tipi sandım Sorduğumda dondurulmuş patatesten yapıldığını öğrendim ama yine de lezzeti hiç fena değildi

Anlayacağınız, canım hamburger istediğinde İstanbul'daki ilk tercihlerim arasında yer alır Mano Burger Ayrıca ilgilenenlere şimdiden duyuralım, bir süre sonra evlere servis de başlayacakmış

Tel: (0212) 292 75 40

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com