![]() |
Mercimekli Süt Danası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Süt Danası Tarifi1500 gr'lık süt danası küreği (kemiği ve fazla yağı çıkarılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı Harcı: 180 gr (3 4 su bardağı) mercimek (yarım saat suda bekletilip, süzülmüş) 1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi 1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi Bütün harç malzemesini orta boy bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyerek tencereyi orta ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız ![]() Eti tezgaha koyup, çok keskin küçük bir bıçakla enine doğru keserek büyük bir cep hazırlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırına sürüp, arasıra altındaki yağdan kaşıkla üstüne gezdirerek 1,5-2 saat, keskin bir bıçak kolayca batırılana kadar pişiriniz ![]() ![]() Eti 2 santim eninde dilimlere kesip, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına dizerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|