Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
flan, kalkan, tarifi, tere, özünde

Tere Özünde Kalkan Flan Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tere Özünde Kalkan Flan Tarifi



1000 GR KALKAN FİLETOSU

1 DEMET TERE

3,5 SU BARDAĞI KREMA

2 YUMURTA

2 YUMURTA AKI

1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞI)

2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI TUZ KARABİBER

Balıkları kaynar suda, garni buketi, tuz ve karabiber katarak 20 dakika haşlayıp süzün Balıkları mikserden geçirin Bunlara omlet şeklinde çırpılmış yumurtaları, 2,5 su bardağı krema ve bir kepçe süzülmüş haşlama suyu ekleyin İki yumurta akını sıkı bir kar köpüğü olana dek çırpın ve bu köpüğü kaşık kaşık dikkatlice bu karışıma yedirin

Dört küçük fırın kâsesini yağlayın ve karışımınızı dökün Kâseleri içine 2 cm yüksekliğnide sıcak su konmuş fırın kepsisinin içine oturtarak (Ben-Mari) 150 derece ısıtılmış fırnda 20 dakika pişirin Tereleri yıkayın ve 5 dakika kaynar suda tutun Sonra bunları iyice süzüp önce mikserden sonra süzgeçten geçirin Tam servisten önce, tere pürenizi kremalı karışıma katıp ısıtın Bir bardak kremaya çeyrek bardak su katarak sulandırıp onu da katın Tuzunu biberini ayarlayın Flanlarınızı tabaklara tersyüz edin Etrafına tere özlü sosunuzu dökün Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.