Biber Salçasi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Biber Salçasi TarifiBİBER SALÇASI Tarifi Arasıra, salçalı yemeklere iyi bir renk ve acılı bir tat vermek için kırmızı biber salçası kullanılır Biber salçası, hasat edilmeden önce renkleri iyice kızarmış, tam olgunluktaki etli biberlerden yapılır Yapımı: Biberler yıkandıktan ve yeşil sap kısımları kesilip tohumları çıkarıldıktan sonra, buharla, yumuşayıncaya kadar haşlanır Yumuşatılan biberler, sık delikli bir kevgirden geçirilerek, kabukları ve kalan tohumları et kısmından ayırılır Böylece elde edilen biber ezmesi veya şırası, geniş tepsiler içinde güneşe konur, suyu uçurulmak suretiyle koyulaştırılır Biber salçası da domates salçasında olduğu gibi tuzlanır ve saklanır 4-5 kilo biberden 1 kilo biber salçası alınır KIRMIZI BİBER SALÇASI Malzeme: 10 kg kırmızı biber (salçalık iri biber) Tuz Su Yapılışı: Biberleri güzelce yıkayıp, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Soğuyunca kabuklarını soyup, blendırdan geçirin Bir tencereye oturtup, kısık ateşte biraz suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin Tuzunu ilâve edip, soğuyunca cam kavanozlara boşaltın Küflenmemesi için üzerine 1 parmak kalınlığında zeytinyağı döküp, kapağını kapatın Soğukta veya buzdolabında muhafaza edin |
|