Kıymalı Kopartma Börek Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kopartma Börek Yapılışı Nasıl Yapılır TarifiKıymalı Kopartma Börek Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler Hamuru için: ? 4 çay fincanı un ? Tuz ? Su ? 1 p kuru mayaİç harcı için: ? 2 tane patates ? 1 tane kuru soğan ? 200 gr kıyma ? 1 tutam maydanoz Üzeri için: ? Sıvıyağ ? 2 yemek k yoğurt? 1 tane yumurta Yapılışı: Hamur yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su alınır yoğrulur Kıvama gelince bir kenara alıp bekletilir![]() Bu arada iç harcını hazırlayalım Tavaya kesme tahtasında incecik kıydığımız soğanı ve kıymayı alalım kavuralım![]() Üzerine haşlanıp rende yaptığımız patatesi ilave edelim, bir iki karıştırıp tuzu ve baharatını ayarlayalım karıştırıp ocaktan alalım ![]() Hamurdan bezeler koparalım, elimizle yuvarlayıp açalım ortasına iç koyalım kapatalım ![]() Tepsiye dizelim üzerine bastıralım, yoğurtla karıştırdığımız yumurta sarısını, üzerine sürelim 180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim![]() İçine sevginizi katmayı unutmayınız ![]() Afiyet Olsun ! |
|
|
|