Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyaz, katlama, tarifi

Beyaz Katlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Katlama Tarifi



1 kilo un

3 Yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı süt

1 kahve fincanı sıvı yağ

Biraz ılık su

Açmak için nişasta

İÇİ İÇİN:

2 su bardağı toz yeşil fıstık

ÜSTÜ İÇİN:

300 gr tereyağı

Unu iki kere eleyin hamur yoğurma kabına koyun ortasını açın Yumurta, süt,sıvı yağ, tuzu koyun, yoğurun eğer katı olursa biraz su ekleyip iyice yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün, bir saat dinlendirin Tekrar yoğurun 20 dk bekletin Hamuru 20 parçaya bölün tezgaha biraz nişasta serpin hamurlara nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın 10 tanesini üst üste koyun tekrar açın Bir ucuna uzunlamasına yeşil fıstık koyup sıkıca bir defa sarın, kesin kestiğiniz parçayı 10 cm uzunluğunda tekrar kesin, yağlanmış tepsiye dizin Diğer hamurlara da aynı işlemi yapın Tereyağını ocakta kızdırın, tepsinin üzerine gezdirin Tepsiyi alimünyum folyoyla sıkıca sarın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dk pişirin Fırından çıkınca üzerine şurubunu sıcak olarak dökün, soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.