Makarna Mantısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarna MantısıMAKARNA MANTISI ![]() Malzemeler: 1 paket mantı makarna 250 gr kıyma1/2 demet maydonoz 1 adet soğan 3 lt et suyu ( su ve et su bulyonda olabilir)1 tatlı kaşığı karabiber yeterince tuz Sosu için: 3 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber arzuya göre yoğurt (sarımsaklı yoğurtta olabilir) nane Yapılışı: Soğanların kabuklarını soydum yıkadım ve rondada püre haline getirdim ![]() Maydonozları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım ![]() Kıyma,soğan,maydonoz,karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurdum ![]() Et suyunu orta açık ısıda kaynamaya bıraktım ![]() Her bir makarnanın içine kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp makarnaların içine doldurdum ![]() Kaynamış et suyunun içine doldurduğum makarnaları ilave ettim Yaklaşık 20dk makarnalar yumuşayıncaya kadar haşladım![]() Teflon tavada tereyağını erittim Üzerine pulbiber ilave edip 1dk kadar orta açık ısıda kavurdum![]() Haşlanmış makarnaları kevgir yardımıyla servis tabağına aldım Üzerine yoğurt gezdirdim![]() Yoğurdun üzerine pulbiber ve tereyağı karışımından gezdirdim Nane serpiştirdim Maydonoz yaprakları ile süsledim![]() Afiyet olsun, |
|
|
|