![]() |
Makarna Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna MantısıMAKARNA MANTISI ![]() Malzemeler: 1 paket mantı makarna 250 gr ![]() 1/2 demet maydonoz 1 adet soğan 3 lt ![]() 1 tatlı kaşığı karabiber yeterince tuz Sosu için: 3 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber arzuya göre yoğurt (sarımsaklı yoğurtta olabilir) nane Yapılışı: Soğanların kabuklarını soydum yıkadım ve rondada püre haline getirdim ![]() Maydonozları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım ![]() Kıyma,soğan,maydonoz,karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurdum ![]() Et suyunu orta açık ısıda kaynamaya bıraktım ![]() Her bir makarnanın içine kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp makarnaların içine doldurdum ![]() Kaynamış et suyunun içine doldurduğum makarnaları ilave ettim ![]() ![]() ![]() Teflon tavada tereyağını erittim ![]() ![]() ![]() Haşlanmış makarnaları kevgir yardımıyla servis tabağına aldım ![]() ![]() Yoğurdun üzerine pulbiber ve tereyağı karışımından gezdirdim ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun, |
![]() |
![]() |
|