![]() |
Menekşe Şerbeti Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Menekşe Şerbeti TarifiMenekşe Şerbeti Tarifi 500 gram menekşe (çiçek yaprağı) 1 kilo toz şekeri 25 gram limon tuzu 1 limon 1/4 litre su Yapımı: 500 gram kokulu kır menekşeşi yaprağını temiz bir süzgeçte bol suyla ve birkaç defa güzelce yıkayıp üzerindeki tozları ve yabancı maddelerle ilâçları temizlemeli ![]() Sonra bir kavanoza koyup üzerine 1/4 litre suyla limon tuzunu kattıktan sonra sıkılmış bir limonun suyunu dökmeli ve kavanozun ağzını sıkıca kapamalı ![]() Kokusunu ve rengini suya vermesi için kavanozu bir kenara koyup bir hafta bekletmeli (Güneşe konursa üç gün beklemesi yeterlidir) ![]() Menekşe yaprakları renklerini verip solgunlaşınca bunları kavanozdan çıkarıp atmalı ![]() ![]() ![]() Beri yanda kalan yarım kilo şekeri de 1/4 litre suda eritmeli ![]() ![]() Karışımı tülbendi bir huniden geçirerek süzdükten sonra ya temizce yıkanıp kurulanmış olan eski kavanoza veya 1 litrelik bir şişeye koymalı ![]() ![]() Not: Menekşe şerbeti ikram edileceği vakit limonata bardaklarına şerbetten iki parmak kadar koymalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|