![]() |
Lahos Buğulama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lahos Buğulama TarifiLahos Buğulama Tarifi 8 lahos balığı filetosu 1 çay kaşığı tuz 4 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı domates salçası 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 1/2 limon (4-5 dilime bölünmüş) 3 çorba kaşığı limon suyu 1 defne yaprağı 3/4 su bardağı su ya da balık suyu 60 gr (1/4 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balıklar pişince kabı fırından alıp, sosunu ayrı bir kaba süzünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Akdeniz ülkelerine özgü bu lezzetli buğulamayı, haşlanmış patates ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|