![]() |
Kış Mevsiminde Ne Yenir, Ne İçilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kış Mevsiminde Ne Yenir, Ne İçilir?Kış Mevsiminde ne yenir, ne içilir? Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde havalar her ne kadar yazdan kalma olsa da mevsimin yiyecek ve içeceklerini tüketme vakti geldi ![]() ![]() Öyle ya kestaneler tezgâhlardaki yerini aldı, ayvanın tam zamanı, balkabağından akşam yemeğinde çorba, gece otururken de üzeri cevizle süslenmiş tatlı ne iyi olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi kestane zamanı Kış günlerinin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan kestane, pazar tezgâhındaki yerini aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuk kış gecelerini ısıtan içecek Soğuk kış gecelerinde sokaklarda yankılanan "boza, bozaaaa" sesleri hepimizi geçmişe götürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 3 bardak bulgur, 2 kahve fincanı pirinç, 3 bardak toz şeker, 1 bardak eski boza ya da kibrit kutusu büyüklüğünde maya ![]() Hazırlanışı: Bulgur akşamdan bol su ile ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kış Mevsiminde Ne Yenir, Ne İçilir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kış Mevsiminde Ne Yenir, Ne İçilir?Dumanı tüten salep Salep aslında Anadolu'ya has bir yaban orkidesinin kökü ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 4 bardak süt, 2,5 çorba kaşığı şeker, yarım çorba kaşığı toz salep, 2 çay kaşığı tarçın ![]() Hazırlanışı: Salep ve şekeri bir tencereye koyup iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Kestane şekeri Malzemeler: 1 kg kestane, 750 gr toz şeker (3,5-4 su bardağı), 2,5 bardak su, 1 paket vanilya ![]() Hazırlanışı: Kestanelerin dış kabukları soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vitamin deposu balkabağı Birçok kişi balkabağından sadece tatlı yapıldığını bilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balkabağı çorbası Malzemeler: 500 gram balkabağı, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı krema, sıvıyağ, su ![]() Hazırlanışı: 500 gram balkabağını küp küp kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak bir tarhanaya kim hayır der? Türkiye'nin en geleneksel çorbalarından biridir tarhana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 3 yemek kaşığı toz tarhana, 4 su bardağı su, 1 yemek kaşığı salça, 50 gram margarin, tuz, nane ![]() Hazırlanışı: 1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az bir saat önce ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kış denince akla ilk gelen meyve: AYVA Ayva yemesi biraz zor, tadı da hafif ekşi bir meyve ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 3 orta boy ayva, 1 su bardağı su, 4 diş karanfil, 1 çubuk tarçın, 1 su bardağı şeker, 200 gr manda kaymağı ![]() Hazırlanışı: Ayvaları soyup ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata yudumlamak isteyenlere Kış günlerinin bir içeceği de sıcak çikolata ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 1 kg süt, 1/2 tatlı kaşığı tarçın, 150 gr sütlü çikolata, şeker (isteğe göre) ![]() Hazırlanışı: Süt ve tarçını karıştırarak ısıtın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|