![]() |
Gujer Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gujer TarifiGujer Tarifi 250 gr + 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 250 gr (1+1/2 su bardağı) un 4 yumurta 250 gr gravyer peyniri (ince rendelenmiş) ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırınız ![]() ![]() Tencereyi tekrar ateşten alıp içine yumurtaları teker teker katınız ![]() Hemen arkasından, rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını tencereye ekleyip karıştırınız ![]() ![]() ![]() 40-45 dakika, gujer kabarıp altın sarısı bir renk alana kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak yada soğutup servis ediniz ![]() Not: Klasik bir Fransız çöreği olan gujeri sıcak yada soğuk bir ordövr olarak servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gujer Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gujer Tarifi250 Gr Sana Hamurişi 4 Adet yumurta 1 Su Bardağı su 1 Tatlı Kaşığı tuz 250 gr rendelenmiş gravyer peyniri 3 Çay Bardağı un Önce fırınınızı 220 dereceye getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|