Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gujer, tarifi

Gujer Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gujer Tarifi



Gujer Tarifi

250 gr + 1 tatlı kaşığı tereyağı

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

250 gr (1+1/2 su bardağı) un

4 yumurta

250 gr gravyer peyniri (ince rendelenmiş)

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız Fırın tepsiniz büyüklüğünde bir yağlı kağıdı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp bir kenara bırakınız Kalan 125 gr yağı, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyunuz Tencereyi orta ateşe koyup ara sıra karıştırarak, yağ tamamen suya karışıp, karışım kaynayıncaya kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırınız Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak 3-4 dakika, karışım hamur kıvamı alıp tencerenin kenarlarından kolayca ayrılana kadar pişiriniz

Tencereyi tekrar ateşten alıp içine yumurtaları teker teker katınız

Hemen arkasından, rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını tencereye ekleyip karıştırınız Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp, yağlanmış kâğıdın üstüne bir halka olacak biçimde dökünüz Kalan 2 çorba kaşığı rendelenmiş peyniri halkanın üstüne serpip keki fırına sürünüz

40-45 dakika, gujer kabarıp altın sarısı bir renk alana kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak yada soğutup servis ediniz

Not: Klasik bir Fransız çöreği olan gujeri sıcak yada soğuk bir ordövr olarak servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Gujer Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gujer Tarifi



250 Gr Sana Hamurişi

4 Adet yumurta

1 Su Bardağı su

1 Tatlı Kaşığı tuz

250 gr rendelenmiş gravyer peyniri

3 Çay Bardağı un

Önce fırınınızı 220 dereceye getirin Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatınTencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrılır hale gelene kadar pişirinTencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırınKarışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin Sıcak veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.