Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biçimi, masaların, yemek, ziyafetinde

Yemek Ziyafetinde Masaların Biçimi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Ziyafetinde Masaların Biçimi



Yemek Ziyafetinde Masaların Biçimi

Bilindiği gibi ziyafet, bir amaca dayanılarak yapılan sosyal toplantılardır
Nişan, Düğün yemekleri, Yıl dönümleri, kutlamalar için verilen davet türleridir
Davetler kişi adedine salonun durumuna, kullanılacak yeme içme araçlarının durumuna göre düzenlenir Çok fazla sayıda davet yapılıyorsa davetin başka bir salonda verilmesi uygun olabilir Davetliler için düzenlenen klâsik masa biçimleri, yuvarlak, dik dörtgen, U biçimi, tarak biçimi, daha fazla sayıda olan davetliler için orjinal masa tipleride düzenlenebilir
Masa yüzeylerinin genişliği 130, yüksekliği 080 cm ölçüde olmalıdır Her kişi arası 070 cm olarak hesaplanmalıdır Masalarda kişiler arasındaki aralık her kişinin yemek tabaklarının ortasından diğer yandaki kişiye ait olan yemek tabağının ortasına kadar olan ölçüdür

(T) Biçimi Masalar:
20-50 kişilik ziyafetler için uygundur Böyle bir masada şeref yeri bir, iki, üç, dört, beş vb olarak devam eder a, b, c, d arasındaki yerlere, yersizlik problemi olmadığı takdirde kimse otur-tulmamalıdır Bu tarz masa düzeni genellikle beğenilmez, (Şeref yeri) diğer davetlilerden kesinlikle ayrılmıştır
Bu tip masa düzeninde a, b, c, d, e, f arasındaki yerlere yersizlik problemi olmadığı takdirde kimse oturtulmamalıdır Şeref yeri 1, 2, 3 sırasıyle yanlara doğru devam eder

Tarak Biçimde Masa:
a, b,c, d, e, f arasındaki yerlere kimse oturtulmamalıdır Bu tip masa düzeninde kalabalık yemek davetleri için uygundur Dişlerin sayıları ve uzunlukları salonun biçimine ve davetli sayısına bağlıdır Tarağın dişlerini kapsayan masalar arasında servis akımını kolaylaştırmak için en az ikişer metre aralık olmasına önem vermelidir Masa düzeni her ne biçim olursa olsun kişiler arası G70 olmasına dikkat edilmeli (servisi kolaylaştırması yönünden) tarağın dişsiz bölümü şeref yerini kapsar

Orijinal Biçimde Masa:
Orjinai tipte düzenlenmiş davet masası biçimi çok fazla sayıda kişi adedine göre hazırlanmıştır Burada ortada bulunan dik dörtgen masalara yerleştirilen davetliler şeref mevkini kapsar

Yuvarlak Biçimde Masa:
Yuvarlak masalarda verilen yemek davetlerinde, kişiler bir birlerini kolaylıkla görebilir burada şeref yeri salona hakim bir bölümün olması dikkate alınarak yerleştirme yapılır Yuvarlak masalar gruplaştırmada az yer kaplar Masalar düzenlendikten sonra bir plân dahilinde davetlilerin isimleri ve yerleri saptanır

Dikdörtgen Biçimde Masa:
Dikdörtgen masalar az sayıda verilen davetlerde yerleştirilmesi kolay bir masa tipidir Şeref yeri masanın orta kısmıdır, 1, 2, 3, 4, 5, 6 olarak şeref yeri karşılıklı devam eder

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.