Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransa, sosu, şeytan

Şeytan Sosu (Fransa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeytan Sosu (Fransa)



Şeytan Sosu (Fransa)

Malzemeler (1 lt sos için):
50 gr arpacık soğan
25 adet taze çekilmiş karabiber
1 lt demi glace sos
1 çay kaşığı tuz
2 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik
200 ml sirke
75 gr margarin
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Yapılışı:
Arpacık soğanları, taze çekilmiş karabiber, defne yaprağı, taze kekik ve sirkeyi derin bir tavaya koyup suyunu tamamen çektirin Demi glace sosu ekleyin, kısık ateşte 10 dk pişirin Oluşan köpüğü alın Gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin, ince bir süzgeçten geçirip süzün Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın Margarini katıp karıştırın, tuzunu ekleyip sosu ateşten alın Kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın

Not: Kırmızı/beyaz ızgara etlerde kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.