![]() |
Jelatinli Mayonez Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jelatinli Mayonez TarifiJelatinli Mayonez Tarifi 2 yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında) 1 çay kaşığı tuz 3/4 tatlı kaşığı toz hardal 1 fiske karabiber 200 gr (1 su bardağı) zeytinyağı (oda sıcaklığında) 1 çorba kaşığı sirke (ya da limon suyu) 7 gr (1,5 yaprak) jelatin 1 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı şeker Yumurta sarısı, tuz, hardal ve biberi orta boy bir kaseye koyup, yumurta teli ile iyice çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir tencerede jelatini, su ve limon suyunda ağır ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu mayonez, jelatinle hafifçe pelteleştirilmek, soğuk tavuk ve balık yemeklerini kaplamak için yada domatess, salatalık ve enginar doldurmak için kullanûır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|