|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çikolatalı, dondurmalı, dışı, güllaç, içi, tarifi, topları |
![]() |
Dışı Çikolatalı İçi Dondurmalı Güllaç Topları Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dışı Çikolatalı İçi Dondurmalı Güllaç Topları TarifiCarte dOr Limon-Karadut-Vanilya 2 adet güllaç yaprağı 1,5 su bardağı süt 4 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı) 200 gr bitter çikolata (%70) 2 çorba kaşığı tarçın Ön hazırlık olarak başlamadan 1 saat önce dondurucuya 2 adet düz büyük tabak koyun ![]() ![]() ![]() Süte, şekeri ve vanilya özütünü ekleyerek, çok hafif ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dondurucudaki boş tabağı ve dondurmaların olduğu tabağı çıkartın ![]() ![]() ![]() Süte batırılmış güllaç yaprağını başka bir boş tabağa alıp içine bir adet dondurma topu koyun ve hızlıca sarıp avucunuzda top haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolatalar tamamen eridiğinde güllaç toplarını dondurucudan çıkartıp, kaşık yardımıyla çikolata kâsesine daldırıp çıkartın ![]() ![]() Çikolatayla kaplanan güllaç toplarını yine soğuk tabağa koyarak 20 dakika daha dondurucuda bekletin ![]() Kalan 50 gr çikolatayı aynı şekilde eritirken, büyük bir kâseye de 10 parça buz ve bir litreden biraz az olacak kadar soğuk su koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Pompayı ya da poşeti sıkıştırarak buzlu su üzerinde zikzak şeklinde çikolata figürleri yapın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|