Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavurması, tarifi, üzüm

Üzüm Kavurması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzüm Kavurması Tarifi



Yarım kg çekirdeksiz kuru üzüm

1 çay bardağı şeker

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı portakal suyu

1 çay bardağı dövülmüş fındık

Tencereye yağın yarısı konur, orta ateşte eriyince yıkanmış, süzülmüş üzümler katılır, 10 dakika kadar kavrulur Sonra portakal suyu ve şeker serpilir Kapak kapatılır 10 dakika da bu şekilde pişirilir Servis tabağına aktarılır Üzerine kalan ertilmiş tereyağı ve fındık konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.