![]() |
Bezelyeli Omlet Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Omlet TarifiBezelyeli Omlet Yapılışı Mazemeleri Bezelyeli Omlet 6 yumurta 125 gr iç bezelye 1+1/4 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı soğuk su Bezelyeleri orta boy bir tencereye koyup, üstüne 1 tatlı kaşığı tuz serpiniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, bezelyeleri süzgeçte süzünüz ![]() ![]() ![]() Yumurta, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz, biber ve suyu orta boy bir kasede çatalla iyice karıştırınız ![]() Kalan 1 çorba kaşığı yağı, büyük bir omlet tavasında orta ateşte kızdırıp, yumurtayı akıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bezelye püresini kaşıkla omletin yansının üstüne boşaltıp, tavayı yeniden öne eğerek, spatulayla omletin öteki yarısını yarım daire biçiminde, harcın üstüne katlayınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|