Av Hayvanlarının Hazırlanması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Av Hayvanlarının HazırlanmasıAv hayvanlarının hazırlanması Bıldırcın, keklik, sülün ve tavşan gibi havyanlara av hayvanları denir Bunlarla yapılan yemeklere de av yemekleri denir Bu hayvanların etleri çok lezzetli ve besin değerleri bir hayli yüksektir Av hayanları avlandıktan hemen sonra başları geriye kadar kesilip kanları akıtılmalıdır Tüyleri vücutları sıcakken yolunmalı içleri temizlenmeli ve rendelenmiş soğan, sirke ile ovulup 2-3 gün buzlukta ağzı kapalı bir kap içinde bekletilmelidir Bu şekilde temizlenip hazırlanan av etleri hem lezzet bakımından, hem de çabuk pişmesi bakımından oldukça makbuldür Av kuşları da aynen kümes hayvanları gibi temizlenir
|
|
|
|