![]() |
Güler Yüzlü Olmanın Mükâfaatı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Yar'e
|
![]() Güler Yüzlü Olmanın Mükâfaatı...![]() Peygamberimiz Efendimizin müjdelerinden biri de şudur: “İki mü’min karşılaşıp musafaha ettikleri (tokalaştıkları) zaman, aralarında yetmiş mağfiret (Allah’ın rahmeti ile lütfu) taksim edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu Allah’ın bir lütfudur ![]() ![]() ![]() Birine verdiğin selâmdan, sorduğun hatırdan mükâfaat alıyorsun ![]() Güler yüz, gülleri açmış bir bahçe gibidir ![]() ![]() Aile hayatında güler yüzün önemi inkâr edilebilinir mi? İnsan evindeki huzuruna göre topluma huzur katar ![]() ![]() ![]() Asık surat, sert söz yuvaları çekilmez, hâle getirir ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan günün bütün yorgunluğunu kendisini karşılayan eşinin güler yüzünde unutabilir ![]() ![]() ![]() Müslüman güler yüzlü, tatlı dilli olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Mütebessim olmakla çok dostluklar elde etmiş oluruz ![]() ![]() ![]() ![]() Müridi, Ebu’l-Vefa Hazretlerine sorar: ” Siz, büyük-küçük demeden herkesle sofraya oturuyorsunuz ![]() ![]() ![]() Ebu’l-Vefa bu müride der ki: ” Fatiha suresini oku! Mürid, sureyi yarıya kadar okuyunca Ebu’l-Vefa işaret ederek durdurur ![]() ” Şimdi söyle bakalım ![]() ![]() ” Rabbil âlemiyn… ” Şimdi anladın mı neden böyle davrandığımı? Mürid gerekli cevabı almış ![]() Günahkârlarla ilgi kesilmemeli ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() “- Öyle bir ömür geçirin ki, düşmanlarınız bile ölümünüze ağlasınlar ![]() Hz ![]() ![]() ” Onlar sana çirkin sözler söylüyor, sen ise onlara duâ ediyorsun ![]() Hz ![]() ” Canı olan gönül sahibi, nesi varsa onu harcar… Ne güzel söz ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzümüz de sözümüz de güzel olmalıdır ![]() ![]() ![]() Amerika`da bir mucit profesöre, kendisini diğer insanlardan farklı kılan şeyi sorup, başarısının sırrını söylemesini istiyorlar ![]() -Başarımın sırrı annemin 6 yaşımdayken bana takındığı bir tavırdır ![]() süt alırken süt şişesini düşürüp kırdım ![]() dövmedi, kızmadı ![]() -Aaaa Henri sütten ne güzel bir göl oluşturmuşsun ![]() dedi ![]() toplamalıdır ![]() diye sürdürdü konuşmasını ![]() Elimden geldigince dökülen sütü temizledikten sonra annem beni bahçeye çıkardı ![]() düşürmeden naşıl taşınacağını bana gösterdi ![]() ![]() Çocuklar donmamış beton gibidir, üzerlerine ne düşerse izi kalır ![]() ![]()
~ Seven, sevdiğinin sözünü, başkalarının sözüne tercih eder ![]() ~ Seven, sevdiğinin sohbetini, başkalarının sohbetine tercih eder ![]() ~ Seven, sevdiğini memnun etmeyi, başkalarını memnun etmeye tercih eder ![]() İmam Gazâli (r
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Güler Yüzlü Olmanın Mükâfaatı... |
![]() |
![]() |
#2 |
mesanihta
|
![]() Cevap : Güler Yüzlü Olmanın Mükâfaatı...Günahkârlarla ilgi kesilmemeli ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklar donmamış beton gibidir, üzerlerine ne düşerse izi kalır ![]() ![]()
![]() |
|