![]() |
Kayısı Tava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısı Tava TarifiKayısı Tava Tarifi 500 gr şekerpare ya da sert dokulu kayısı 120 gr (1 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 2 yumurtanın sarısı 1 yumurtanın akı 1 çorba kaşığı rafine yağ 1/2 su bardağı süt 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı pudra şekeri 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı Unu ve tuzu orta boy bir kasede karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kayısıları yıkayıp ortadan ikiye yararak çekirdeklerini çıkarınız ![]() Tereyağı büyük bir tavada, yüksek ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|