Midyeli Lahana Sarması Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Midyeli Lahana Sarması TarifiMidyeli Lahana Sarması Yapılışı Mazemeleri Malzemeler: 1 büyük lahana 100 adet midye içi 15 su bardağı pirinç 6 soğan yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuşüzümü 3 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın, tuz Hazırlanışı: Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün Soğanları kıyın Kuşüzümünü ılık suda bekletip süzün Tavada sıvıyağ ile yarım bardak zeytinyağını kızdırıp soğanı sote edin Fıstık ve midyeleri ilave edin Midye suyunu salıp çekince pirinci ekleyip karıştırarak kavurun İki bardak sıcak su, kuşüzümü ve tozşekeri ekleyip suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin Ateşten alıp yenibahar, tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin Harmanlayıp soğumaya bırakın Midyeli harcı lahana yapraklarına paylaştırıp sarın ve sarmaları tencereye dizin 1 bardak sıcak su ekleyip pişirin Ocaktan alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirin ve soğumaya bırakın Afiyet Olsun |
|