Tahinli Dolma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Dolma TarifiTahinli Dolma Yapılışı Mazemeleri Malzemeler: 1 asma yaprağı 1 demet maydanoz 3 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı taze nane 2 adet kabak 3 adet domates 1 çorba kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı tahin 2 su bardağı pirinç 2 adet patates 1 tutam tuz Yapılışı: Maydanoz ve soğanları temizleyip kıyalım Kabakları temizleyip rendeleyelim Kabak, kıyılmış nane, maydanoz, soğan, kekik, kimyon, karabiber, pirinç, tahin ve 1 tutam tuzu bir kaba alıp elinizle iyice karıştıralım![]() Patatesleri soyup haşlayalım Asma yapraklarını akan suyun altında yıkayalım Kaynar suda 10 dakika bekletip süzelim Yaprakların içine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp sıkıca saralım![]() Patatesleri halka şeklinde dilimleyip tencerenin dibine yerleştirelim Üzerine dolmaları dizelim Bir buçuk bardak su ekleyip tuzla tatlandıralım Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp 25 dakika pişirelim![]() Afiyet Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|